“Er jeg en dårlig mor fordi jeg ikke kan hente mit barn kl. 15.30 og først kl. 16.00”? 

“Er jeg en dårlig mor fordi jeg har brug for tid “væk” fra min familie”? 

“Jeg får dårlig samvittighed hvis jeg ikke er hjemme når de skal puttes”

“Jeg trænger til et sted jeg kan ånde, men føler også jeg skal være der for mine børn”

“Jeg tror jeg vil være en bedre mor hvis jeg får trænet, men jeg kan ikke finde tid til det”

 

Kan du genkende en af ovenstående tanker? Måske dem alle sammen? 

 

Så er du bestemt ikke alene! 

 

For de fleste mødre (med et eller flere børn) opstår disse tanker. Det er helt okay at tankerne opstår. Det er hvordan du vælger at handle på dem og takle dem der kommer til at gøre en forskel for dig. 

For tanker som disse opstår – også når du ikke har børn, så er det bare nogle andre ting. 

 

“Er jeg en dårlig mor fordi jeg ikke kan hente mit barn kl. 15.30 og først kl. 16.00”? 

Hertil kunne du vælge at tænke på hvor glad dit barn er for at være i børnehaven sammen med sine venner, og at give dem mere tid med dem er en god ting. 

Det kunne også være at de 30min betyder at du lige kunne nå at handle inden du henter, og du derved får MERE tid med dine børn når du kommer hjem. 

Det kunne også være at du faktisk kunne få din mand/kæreste/bedstemor eller en anden til at hjælpe med at hente hvis du er nødsaget til at være sent på arbejde eller andet. Og at den der henter samtidig får kvalitetstid med dit barn, og at dit barn har en skøn eftermiddag uden at lide afsavn fordi mor ikke er der. 

 

“Er jeg en dårlig mor fordi jeg har brug for tid “væk” fra min familie”? 

Hvor mange gange har du hørt “at det at være mor er et fuldtidsjob”? Når vi nu ofte siger at det er det, så er det vel ikke så mærkeligt at du har brug for at holde fri fra dit “job” og tage en pause for dig selv. Tænk hvis du ikke kunne gå hjem fra arbejde, men var tvunget til at være der HELE TIDEN!? Det tror jeg de fleste af os ville blive meget trætte af, meget hurtigt – måske endda blive syge af det. 

Derfor er det også en god ide for dig som mor, at “tage fri” fra jobbet som mor, lade op, og være klar til at “gå på arbejde” igen når du er tilbage ved familien. 

Find ud af hvad der giver dig energi. Er det træning, en gåtur, tid med en god veninde, læse bøger, tage til en fest og komme sent hjem? Uanset hvad der lader DINE batterier op, så er det okay at prioritere det. Dine børn elsker dig også når du har været væk, og du har endnu mere kærlighed at give. 

 

“Jeg tror jeg vil være en bedre mor hvis jeg får trænet, men jeg kan ikke finde tid til det”

Jeg havde en virkelig god snak med en ny klient den anden dag, som sagde til mig “det er vigtigt for mig at være hjemme hos mine børn til aftensmad og putning, derfor vil jeg hellere flytte rundt på mit arbejde så jeg kan prioritere træning og stadig have tid med mine børn. Vi har derfor planlagt hendes sessions hos mig så hun kan nå at hente børnene når vi er færdige med at træne sammen, og hun ikke skal hjemmefra igen om aftenen. På den måde prioritere hun sig selv og sin træning, uden at gå på kompromis med hendes værdi om at være sammen med familien om eftermiddagen/aftenen. 

Nogle gange har vi brug for hjælp til at se mulighederne, og se hvordan andre gør for at få hverdagen med job, familie og træning til at hænge sammen. 

 

Kunne du tænke dig at prioritere dig selv og DIN tid højere i fremtiden? 

Har du brug for hjælp til at se muligheder og sætte realistiske mål for din tid i det liv du gerne vil leve? 

Send mig en uforpligtende besked her på siden, så tager vi en snak om hvordan du kan gøre det – uden at gå på kompromis med dine værdier.