Selvom det ikke er noget vi tænker over, så er vi, udover vores indre tanker og holdninger, produkt af de 5 personer vi omgiver os mest med. 

Det har også stor betydning for vores vaner og generelt hvem vi er som mennesker. 

 

Så giv lige dig selv 5 minutter, og find frem til de 5 personer du bruger mest tid med…. 

 

5 minutter…..

 

Har du gjort det? 

 

Godt, så tager du lige 5 minutter mere, dem bruger du på at tænke over, om du gerne vil være som de 5 personer? 

 

5 minutter……

 

Har du gjort det? 

 

Hvad fandt du ud af? Er det personer der gør dig til den person du gerne vil være? Hvis ja, rigtig godt! 

 

Hvis nej, hvad så!? 

 

Så skal du overveje at skifte ud i de 5 mennesker du bruger mest tid med. 

Tænk over en person du gerne vil være ligesom. 

En på arbejdet, en ven/veninde, et familiemedlem, en fra træningscenteret eller noget helt andet. 

Hvordan er den person? Og har du mulighed for at bruge mere tid sammen med dem? 

 

Hvis du ikke kan finde “et forbillede”, så kan du alligevel med fordel bruge mindre tid med nogle af de mennesker der er “dine 5” nu. For du ved godt selv hvem du gerne vil være, og hvordan de 5 afholder dig fra at være det. 

 

Hvis alle dine veninder f.eks. ikke gider træne, men du elsker det. Så skal du finde nogle “nye veninder” der også elsker at træne. Og begynde at bruge mere tid med dem, så du også får trænet – for du elsker det jo! 

 

Hvis du syntes det er irriterende at dine kolleger alle sammen brokker sig – sig det højt så de ved du ikke gider høre på det, eller sæt dig et andet sted i kantinen. 

  • Det kan være svært, men de er måske ikke selv klar over at de får hinanden til at brokke sig mere. 

 

Hvis du har en kollega som bare altid er fokuseret og får lavet en masse, imens de andre ikke får udrettet noget, spørg om du må sidde sammen med vedkommende. Spørg hvordan han/hun gør, for måske du kan få noget hjælp af dem til at blive bedre eller mere produktiv (hvis det er dit ønske selvfølgelig). 

 

Det er nemmere at få gjort noget, hvis dem omkring dig også gør det. Det gælder alting! 

Oprydning hjemme – hvis alle hjælper, går det nemmere. 

Arbejde – hvis alle er enige om at få lavet mest muligt, er i mere produktive. 

Træning – hvis alle du træner sammen med elsker det, så kommer du også til at elske det. Hvis ikke træningen i sig selv, så opbakningen. 

Mad – hvis din mand/kone er med på ideen om at spise flere grøntsager og ikke have slik i køkkenskabet, er det nemmere for dig (jer) at tabe de kilo du gerne vil af med. 

 

Det gælder også for dig som mor – måske særligt for dig der er førstegangs mor. Hvordan havde du forestillet dig at du skulle være som mor? Hvis dem du ender i mødregruppe med er alt det du “aldrig skulle være” når du blev mor, så må du gerne droppe mødregruppen. Hvis du har ønske om at tabe dig efter du er blevet mor, men alle i mødregruppen servere kage, er det okay at bede dem servere noget andet for dig eller lade være med at deltage i kagespisningen. 

Hvis der er nogen i din familie der blander sig negativt i hvordan du gør tingene som mor, så vurdér om det reelt er dig der kunne gøre noget anderledes, eller om de blot er uenige med din måde at gøre tingene. Hvis det er det sidste, så er det okay at sige “tak for dit input, men jeg har fundet en måde der fungere godt for mig”. 

Og igen, hvis det er en person/personer du helt kan undgå, så er det også okay at vælge dem fra i en periode. 

 

Omgiver du dig med mennesker du egentlig ikke kan lide, ender du med ikke at kunne lide dig selv. 

 

Så, omgiv dig med mennesker du gerne vil være som! Så bliver du som dem. 

 

Og husk, du må altid vælge folk fra og til, du skal vælge dem der LIGE NU, giver mening at have i dit liv og bruge tid med. Og ligesom vores liv og mål ændre sig, så ændre vores omgangskreds sig derfor også.