For du er ikke kun mor…

.. Du er også kæreste, datter, søster, veninde, kollega, og sikkert flere ting hvis du skulle tænke over det. Du er dig, præcis som du var inden du blev mor, og det må du gerne blive ved med at være. 

 

Jeg har talt med flere af de mødre der kommer hos mig, og når de nogle gange kommer til træning uden deres baby, fordi at de har fået mulighed for pasning eller far er hjemme, så høre jeg ofte mor sige: “det er virkelig dejligt at være afsted uden baby”. Denne sætning straks efterfulgt af “ej det lyder også mærkeligt at sige, som om jeg ikke gider mit barn”. Men det behøver ikke handle om at du ikke gider dit barn hvis du tager til træning uden, det handler i lige så stor grad om at du stadig har brug for tid til at koble af, ligesom før du blev mor. Du kan se det som et fuldtidsarbejde, det har du også brug for en pause fra for at være god igen dagen efter. Det samme gælder for at være mor. Det er okay at tage tid væk fra børn og familie, for at komme tilbage og være den bedste udgave af dig selv. 

 

Min gode kollega Astrid (find hende på instagram @astridlind) har i et opslag skrevet: 

Bevægelse er en investering i din fremtid

.. tænker du egentlig på det? Vi kan hurtigt blive meget fokuseret på at træning handler om:

– Tabte kilo

– Næste PR

– Spejlbilledet

Eller også vælger du måske bevægelse fra – fordi du har et travlt familieliv, hvor alt andet bliver prioriteret først?

Og så er du måske for træt til at huske dig selv, når alle andre er sørget for!?

Men du skal prioritere dig selv og din træning – hvis du vil leve længe med dine børn.

 

Rigtig mange nybagte mødre (særligt førstegangs) har svært ved at finde deres egen plads efter at være blevet mor – for nu er der jo en lille en der bestemmer det hele. 

 

Når du har mulighed for det, så tag afsted selv, giv dig selv tid og ro til at mærke efter, hvad har DU brug for? Det kan være svært at huske sine egne behov, når der hele tiden er en lille en der stille krav til dig og skal have dækket sine behov. 

 

Der er ingen skam i at have brug for en pause fra rollen som mor – ligesom du har brug for at holde fri fra arbejde, kan du også have brug for at holde fri fra at være mor. Det er bare ikke lige så nemt at stemple ud fra det job, som dit daglige arbejde på kontoret. 

 

Og du kan også se fordelen i at dine børn ser mor være aktiv hjemme eller at de ved at hun er til træning – det er også inspiration for dem til selv at bevæge sig og være glade for bevægelse, når de ser mor gør det. Og på den måde får børnene også selv mere lyst til at bruge kroppen når de bliver større. 

 

Og husk også på hvor lidt der skal til, for at du får alle de positive effekter af træning: mere energi i hverdagen, øget muskelstyrke (lettere at løft baby/barn når de vokser), nedsat niveau af kortisol (stresshormon) og øget velvære i krop og sind. 

  • det kan du også godt opnå ved at lave 2-3 små øvelser derhjemme, 2-3 gange i ugen. Det behøver ikke være vildt og fancy. 

Og hvis du har brug for hjælp til at komme eller holde dig igang, eller bedre kan få tingene gjort hvis du har opbakning og motivation fra et hold eller en træner, så søg et sted der kan give dig de ønskede omgivelser. 

 

Så uanset om du tager til træning, går en tur, løber en tur eller andet fysisk aktivt (med eller uden baby) så husk at det er okay at prioritere dig. Det kommer både dig og dine børn til gode at du er fysisk aktiv.