.. har du nogensinde tænkt det? 

Jeg tør næsten godt svare ja for os alle sammen. For vi tænker det alle på et eller andet tidspunkt, i forhold til et eller andet. Det jeg gerne vil have rettet fokus mod er, at det både kan være godt og skidt at have og lave fortællinger om sig selv. Hvis du kan bruge det konstruktivt, og bruge det som hjælp til at træffe valg der gør dig til en person du gerne vil være, så kan det være en kæmpe fordel! 

Hvorimod hvis din selvfortælling forhindre dig i at være eller blive den person du gerne vil være – så er det unyttigt. 

Så hvordan kan du lave en fortælling om dig selv som er hjælpsom, og som kan være med til at skabe vaner som føre dig tættere på den person eller udgave af dig selv du gerne vil være. 

 

Noget af det der kan hjælpe os med at være den person vi gerne vil være, er at omgive os med mennesker der er som vi gerne selv vil være. For mig selv gælder det, at jeg omgiver mig med mennesker der prioritere og nyder træning – for det vil jeg gerne selv blive ved med. Jeg omgiver mig med mennesker der lære mig noget, både praktiske ting, men også lære mig noget om mig selv – for jeg vil gerne være en der lære og udvikler sig. 

 

For dig som gravid eller nybagt mor, kan der være mange uskrevne normer og regler for hvordan man er en god mor. Og lige så mange holdninger som der er, lige så mange forskellige måder er der at være en god mor på. 

Hvis du ønsker at være en mor der har overskud til at træne, selvom hun ikke sover og har en baby med, så omgiv dig med mødre der har det på samme måde, eller som allerede er sådan. Hvis du ønsker at være en mor der går til aktiviteter for/med din baby, så omgiv dig med mødre der gør det. Hvis du gerne vil være den mor der altid har bollerne klar til mødregruppen, så søg inspiration hos dem der gør det. 

 

Så når du tager valg i din hverdag, så spørg dig selv: “hvad ville en person der er XX gøre”? Jeg spørger altid mig selv, “hvad ville min kæreste gøre”, når der er noget arbejde jeg ikke kan finde ud af. Og det hjælper mig ofte til at gøre noget i stedet for at give op. 

Det kan for nogen virke som om træning er det mest naturlige i hele verden for mig, men jeg har øvet mig i mange år i at sige til mig selv “hvad vil Trine der er stærk og god til crossfit sige”? Jeg har ikke været bevidst om spørgsmålet, men jeg har været bevidst om hvor jeg gerne ville hen med træning, og stolet på de mennesker omkring mig der lavede en plan for at komme derhen – også når jeg syntes at planen gik for langsomt 🙂 

 

Så, hvis du ikke allerede har gjort det, så spørg dig selv: 

Hvilken person vil du gerne være eller blive? 

Hvordan er og bliver du denne person? 

Hvilke valg kan være med til at føre dig tættere på at være eller blive denne person? 

 

Har du lyst til sparring eller en snak omkring det – så send mig mail her på siden, og jeg vender tilbage til dig samme dag! 😀