Som fortsættelse af tidligere skriv omkring opstart af din træning efter fødsel, så vil jeg gerne snakke om målsætning. 

Målsætninger er okay, om det gælder styrke, æstetik, velvære, mentalt overskud eller noget helt andet.  

Men vær bevidst omkring hvilke målsætninger der er realistiske for dig selv. 

Er det dig selv der sætter disse mål, er det forventninger fra andre eller forventning til dig selv omkring hvad du burde kunne eller hvordan du skal se ud efter du har født? 

Noget af det bedste ved målsætninger er, at de hele tiden kan ændres og tilpasses – og det vigtigste ved det er, at det er helt okay at dine prioriteringer ønsker og målsætning ændre sig over tid (også kort tid). Så når du sætter dig et mål, så prøv at lave denne øvelse med dig selv: 

“hvorfor er det vigtigt for mig at Y?”

“fordi at X”

“hvorfor er at vigtigt for mig at X?”

“fordi at Z”

“hvorfor er det vigtigt for mig at Z?”

“fordi at Q”

Uanset hvad du svarer til disse spørgsmål, så er det altid vigtigt at spørge sig selv hvorfor. Det gør at du er mere bevidst om dine egne ønsker og målsætning, og værdien heraf. For når vi sætter os mål, skal disse mål også gerne være med til at skabe værdi for os. 

Har du lavet øvelsen med dig selv? 🙂 

Så læs videre her. 

Jeg synes det er fedt når kvinder (også mænd for den sags skyld) sætter sig nogle mål og går efter dem. Og jeg synes også at vi skal huske at det at have målsætninger for sig selv, ikke behøver at tage tid eller kærlighed fra jeres børn. Du kan godt have høje ambitioner for din træning uden at det behøver at have indflydelse på andre end dig – hvis det er vigtigt for dig at prioritere træning i din hverdag, og at du sammen med din partner kan finde en god rytme i det, så syntes jeg du skal give den gas. 

Det gælder selvfølgelig også den anden vej – hvis du har stillet dig selv ovenståend spørgsmål, og fundet ud af, at du gerne vil træne, men at det ikke har så stor værdi eller måske ingen værdi for dig, så synes jeg du skal lade være. Jeg vil altid anbefale fysisk aktivitet, da al forskning viser at det har positive effekter på vores generelle sundhed. Men det er ikke sikker at din fysiske aktivitet skal foregå i et træningscenter. 

Det handler om DIG og DINE målsætninger – ikke hvad de andre syntes eller mener. Og her snakker jeg også om begge udfald – træning eller ikke træning – så er det ikke vigtigt hvad dine veninder eller de andre i mødregruppen gør, det er vigtigt hvad du synes er bedst for dig og din krop lige nu. 

Det kan ændre sig, og det kan målsætninger også. Måske målet lige nu bare er at komme afsted, det er godt! Måske når du har vænnet dig til at komme afsted og baby er vant til at være med dig og de andre mødre og babyer – eller alene – at du gerne vil have fokus på selve træningen. Nu har du måske et ønske om at bliver stærkere eller få en bedre balance, eller at kunne gå længere med barnevognen. 

Målsætninger for træning/bevægelse er noget der skifter hele tiden, efterhånden som du lærer din krop at kende, både imens du er gravid og efter du har født. 

Så igen, det er DIN krop, det er DINE målsætninger, og det skal skabe værdi for DIG. 

Har du fået lyst til at sætte et nyt mål? Stort eller småt? Skal du have min hjælp? Send mig altid en besked her på siden 🙂